Dożywianie dzieci w placówkach oświatowych na terenie Gminy Wałcz w roku szkolnym 2019/2020
Ogłoszenie o zamówieniu
na usługi społeczne i inne szczególne usługi
o wartości zamówienia przekraczającej wyrażoną w złotych równowartość kwoty 30.000 euro i nieprzekraczającej wyrażonej w złotych równowartości kwoty 750 000 euro, o której mowa w art. 138o ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1986)
Przedmiot zamówienia:
Dożywianie dzieci w placówkach oświatowych na terenie Gminy Wałcz w roku szkolnym 2019/2020
Nazwa Zamawiającego: Gmina Wałcz
Adres: ul. Dąbrowskiego 8; 78-600 Wałcz
Telefon: 67 258 02 41
Fax.: 67 258 02 41
REGON: 570791520
NIP: 765-16-02-689
Adres poczty elektronicznej: zamowienia@gminawalcz.pl
Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.gminawalcz.pl/zamowienia
Zatwierdza
Wałcz, lipiec 2019 r.
ROZDZIAŁ I.
OGÓLNE WARUNKI ZAMÓWIENIA
Podstawa prawna:
Postępowanie prowadzone dla zamówienia na usługi społeczne i inne szczególne usługi na podstawie art. 138o ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2018 r., poz. 1986) – zwanej dalej „ustawą”.
Wartość zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwoty 750 000 euro.
Rodzaj postępowania: usługa
Oznaczenie postępowania: GK.ZP.271.21.2019
Miejsce publikacji ogłoszenia:
1) Strona internetowa Zamawiającego – www.bip.gminawalcz.pl/zamowienia
2) Tablica ogłoszeń w miejscu publicznie dostępnym w siedzibie Zamawiającego.
Niniejsze ogłoszenie wraz z załącznikami dostępne jest nieodpłatnie, na pisemny wniosek Wykonawcy w siedzibie Zamawiającego – Gmina Wałcz, ul. Dąbrowskiego 8, 78-600 Wałcz (pokój nr 20), oraz na stronie internetowej Zamawiającego www.bip.gminawalcz.pl/zamowienia
ROZDZIAŁ II.
OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
Przedmiotem postępowania jest dożywanie dzieci w placówkach oświatowych z terenu Gminy Wałcz w roku szkolnym 2019/2020 – na zasadzie cateringu.
- Dożywanie obejmuje usługi w zakresie:
- Przygotowania gorących posiłków dwudaniowych z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w postaci:
- zupy z pieczywem (1 porcja zupy min. 300g), 1 porcja pieczywa mieszanego (min.100g)
Oraz
- drugiego dania, z zastrzeżeniem, iż:
- danie mięsne lub rybne winno się składać z : porcji mięsa lub ryby (z wykluczeniem pangi) min. 100 g po obróbce, dodatku w postaci ziemniaków / zamiennie ryż lub kasza – min. 200g po obróbce, surówki lub jarzyn gotowanych - min. 100 g po obróbce oraz kompotu z owoców sezonowych lub napoju, wody (200ml)
- danie półmięsne – typu: gulasz lub potrawka z dodatkami, makron z mięsem mielonym, pyzy z mięsem, gołąbki itp. – winno stanowić minimalną gramaturę 250 g po obróbce ( z wyłączeniem bigosu, fasolki po bretońsku, potraw sporządzanych na bazie podrobów i kiełbasy) + ewentualnie surówka lub jarzyny gotowane – min. 100 g po obróbce oraz kompot z owoców sezonowych, napój lub woda (200 ml),
- danie jarskie – typu: naleśniki serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, danie z makaronem lub ryżem – winno stanowić minimalną gramaturę min. 250 g po obróbce + kompot z owoców sezonowych, napój lub woda (200ml)
- w oparciu o jadłospis przygotowany przez Wykonawcę i zaakceptowany przez Zamawiającego.
Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej, jakości i zawsze świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie zobowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi. Wyklucza się serwowanie posiłków przygotowanych na bazie fastfood. Zamawiający nie zezwala również na stosowanie w procesie żywienia następujących produktów: konserw, produktów z glutaminianem sodu, parówek oraz wędlin z dodatkiem preparatów białkowych (soja) i/lub skrobi modyfikowanej oraz MOM – mięso oddzielone mechanicznie. Zupy muszą być gotowane na wywarze mięsno –warzywnym, Zamawiający nie dopuszcza możliwości serwowania zup przygotowanych na bazie proszku.
Owoce i warzywa użyte do przygotowania posiłku muszą być świeże lub mrożone, Zamawiający nie dopuszcza możliwości przygotowywania potraw i napojów na bazie suszu. Owoce podawane dzieciom mają być w całości, niedopuszczalne jest dzielenie jednego owocu pomiędzy kilkoro dzieci.
Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej, jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych, konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Do przygotowania posiłku zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli.
b) dostarczenia przygotowanych posiłków do punktów żywieniowych znajdujących się w Szkole Podstawowej w Strącznie, Szkole Podstawowej w Gostomi, Szkole Podstawowej w Karsiborze, w Szkole Podstawowej w Różewie, Szkole Podstawowej w Chwiramie, gimnazjum w Lubnie, w Niepublicznej Szkole Podstawowej w Witankowie, Niepublicznej Szkole Podstawowej w Dębołęce oraz w Niepublicznej Szkole Podstawowej w Szwecji.
Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć posiłki własnym środkiem transportu, spełniającym wymagania konieczne do zapewnienia właściwych warunków higienicznych i zdrowotnych do przewozu posiłków w termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw, przy zachowaniu wymogów określonych w przepisach sanitarnych.
Wykonawca pokrywa wszelkie koszty związane z przygotowaniem, porcjowaniem posiłków, w szczególności koszty zakupu artykułów spożywczych, koszty obsługi i przygotowywania posiłków, koszty uzyskania stosownych zezwoleń, podatków, koszty utrzymania personelu, itp.
- Warunki jakościowe:
- Posiłki winny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności,
- Posiłki muszą być dostosowane do obowiązujących przepisów prawa, w szczególności do wymogów określonych w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz. 1154).
- Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania i przedstawienia zleceniodawcy (Dyrektorom Szkół), z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, jadłospisów dożywania w poszczególnych dniach. Jadłospisy będą sporządzane na okresy, co najmniej dwóch tygodni
- Wartość kaloryczne posiłków powinna być zgodna z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia, a także z obowiązującymi przepisami prawa dot. żywienia zbiorowego.
- Wykonawca na każde żądanie Zamawiającego, zobowiązany jest przedstawić Tabelę kaloryczności serwowanych posiłków.
- Minimalna temperatura posiłków w chwili ich podania dzieciom winna wynosić dla zupy 75oC, dla drugiego dania 65oC, a czas przechowywania posiłku w termosie nie może przekraczać 2 godzin. Za czas przechowywania posiłku w termosie rozumie się czas, od momentu załadowania posiłku do termosu w miejscu przygotowania gorącego posiłku, do czasu wydawania gorącego posiłku.
- Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych Szkół, jednak dostawy do wszystkich Szkół, należy realizować nie późnej niż do godziny 11.00.
- Posiłki będą wydawane na terenie szkół. Posiłki Wykonawca będzie dostarczał we własnym zakresie, na własny koszt.
- Zamawiający zapewnia naczynia i sztućce do spożywania wydawanych posiłków,
- Wykonawca zobowiązany jest zapewnić wymagany standard Sanitarno – Epidemiologiczny w całym procesie wytwarzania posiłków, ich dowozu
- Wykonawca odpowiada prawnie za prowadzone żywienie dzieci przed Państwowym Powiatowym Inspektorem Sanitarnym,
- Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną, administracyjną oraz karną za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowywaniu, transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci,
- Wydawanie posiłków leży po stronie zamawiającego,
- Informacja o zmianach w liczbie dostarczanych posiłków lub dodatkowych w dniach wolnych od nauki szkolnej Zamawiający (Dyrektorzy Szkół lub osoby przez niego upoważnione), jest obowiązany przekazać Wykonawcy, z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem
- Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających, jakość przygotowywanych posiłków, pod względem kaloryczności, gramatury, temperatury, itp.
- Mycie i dezynfekcja pojemników, termosów, w których żywność będzie dostarczana do Szkół leży po stronie Wykonawcy
- Dożywianiem planuje się objąć około 222 dzieci (liczba ta w ciągu roku szkolnego może ulec zmianie - zmniejszeniu lub zwiększeniu o 30 % zamówienie realizowane będzie w oparciu o faktyczną liczbę uczniów korzystających z dożywania ), zgodnie z następującym podziałem:
- Szkoła Podstawowa w Różewie - około 20 dzieci
- Szkoła Podstawowa w Chwiramie – około 15 dzieci,
- Szkoła Podstawowa w Gostomi - około 50 dzieci,
- Szkoła Podstawowa w Karsiborze – około 66 dzieci,
- Szkoła Podstawowa w Strącznie – około 20 dzieci,
- Gimnazjum w Lubnie – około 7 dzieci,
- Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Witankowie – około 18 dzieci,
- Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Szwecji – około 18 dzieci
- Niepubliczna Szkoła Podstawowa w Dębołęce – około 8 dzieci.
- Przewidywana ilość gorących posiłków dwudaniowych w okresie realizowania zamówienia wyniesie szacunkowo około 41.070 szt.
- Usługi w zakresie dożywania świadczone będą w dni nauki szkolnej (ok. 185 dni) w czasie pobytu dzieci w szkole.
- Termin wykonania zamówienia obejmuje okres od dnia 02.09.2019 do dnia 26.06.2020 r.
- KODY CPV
55524000-9 usługi dostarczania posiłków do szkół
55523100-3 usługi w zakresie posiłków szkolnych
55521200-0 usługi dowożenia posiłków
55520000-1 usługi dostarczania posiłków
8. Warunki rozliczenia za dostarczone posiłki:
- rozliczenia za dostarczone posiłki będą realizowane jeden raz na miesiąc na podstawie zestawienia liczby dostarczonych posiłków i dni żywieniowych,
- zestawienia należy wykonać (indywidualnie dla każdej ze Szkół) i dostarczyć do 5 każdego miesiąca następującego po miesiącu, w którym realizowano dostawy posiłków,
- zapłata za dostarczone posiłki nastąpi przelewem na konto Wykonawcy w terminie do 7 dni po otrzymaniu zestawienia i faktur.
- każdy Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę na całość dostaw.
- Płatnikami będzie Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej z siedzibą w Wałczu przy ul. Dąbrowskiego 8.
ROZDZIAŁ III.
WARUNKI UDZIAŁU W POSTEPOWANIU
O udzielenie zamówienia publicznego na usługi społeczne mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy wykażą, że:
1. posiadają doświadczenie w wykonaniu w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, co najmniej 1 usługi w zakresie żywienia zbiorowego np. dożywianie w szkołach, prowadzenie stołówki lub lokalu gastronomicznego, obsługa gastronomiczna imprezy dla grupy co najmniej 100 osób
2. dysponują minimum jednym samochodem osobowo-dostawczymi lub innym pozwalającym na dowóz zamawianych posiłków do miejsca wskazanego przez Zamawiającego, zgodnie z wymogami higienicznymi zakresie przewozu żywności
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie dokumentów wyszczególnionych poniżej, na zasadzie spełnia/nie spełnia.
4. W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu Wykonawcy do
oferty winni przedłożyć niżej wymienione oświadczenia i dokumenty:
1) wykaz usług wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane. Wzór wykazu usług stanowi załącznik nr 2 do ogłoszenia.
2) oświadczenie o dysponowaniu pojazdem, który jest przystosowany i dopuszczony do przewozu żywności zgodnie z załącznikiem nr 3 do Nin. ogłoszenia
ROZDZIAŁ IV.
OPIS SPOSOBU PRZYGOTOWANIA OFERTY I OBLICZENIA CENY
1) Wykonawca zobowiązany jest obliczyć cenę ofert i podać ją w formularzu oferty stanowiący Załącznik 1 do niniejszego ogłoszenia. Cena oferty musi być wyrażona w złotych polskich, w zaokrągleniu do dwóch miejsc po przecinku.
2) Wykonawca powinien podać cenę za kompleksową realizację przedmiotu zamówienia. Cena obejmować będzie wyrażoną w jednostkach pieniężnych i podlegającą zapłacie przez zamawiającego wartość wszystkich zobowiązań Wykonawcy związanych z wykonaniem zamówienia oraz podatek VAT naliczony zgodnie z obowiązującymi przepisami w okresie realizacji zamówienia.
3) Cena podana w ofercie jest ceną stałą w całym okresie realizacji przedmiotu zamówienia i nie może podlegać jakimkolwiek zmianom z jakiegokolwiek powodu.
4) Wykonawca składa ofertę na formularzu stanowiącym Załącznik nr 1 do niniejszego zamówienia.
ROZDZIAŁ V KRYTERIUM OCENY OFERT
1. Kryteria i ich znaczenie wraz ze szczegółowym opisem:
Lp. |
Nazwa kryterium |
Punkty |
Waga |
1 |
Cena brutto jednego gorącego posiłku dwudaniowego |
max. 60 |
60% |
2 |
miejsce wytwarzania/ przygotowania posiłków |
max. 40 |
40% |
2. Określenie skali ocen poszczególnych kryteriów:
Centa brutto jednego obiadu -60% max 100 pkt.
Oferta z najniższą wartością brutto uzyska 100 pkt., pozostałe oferty zostaną ocenione wg wzoru:
Ilość punktów w kryterium cena =[ najniższa oferta cenowa /cena oferty badanej] x 100 pkt x 60%
3. Miejsce wytwarzania/przygotowania posiłków – 40% max. 100 pkt
- na terenie gminy Wałcz – 100 pkt
- na terenie miasta Wałcz - 60 pkt
- na terenie powiatu wałeckiego - 40 pkt
- na terenie województwa zachodniopomorskiego – 20 pkt
- poza terenem woj. Zachodniopomorskiego - 10 pkt.
Zamawiającemu zależy, aby dostarczone posiłki były świeże i docierały do dzieci jak najszybciej po ugotowaniu oraz na ograniczeniu ryzyka wychłodzenia czy też niedostarczenia posiłków z uwagi na warunki pogodowe i drogowe. Budynki Szkoły, do której będą dowożone gorące posiłki znajdują się w różnych miejscach na terenie gminy Wałcz
ROZDZIAŁ VI
TERMIN SKŁADANIA OFERT
Oferty należy składać w terminie: 24.07.2019 r. do godziny 10:00 w zamkniętej kopercie zaadresowanym: Urząd Gminy Wałcz, ul. Dąbrowskiego 8; 78-600 Wałcz dopiskiem:
Dożywanie dzieci w placówkach oświatowych na terenie Gminy Wałcz w roku szkolnym 2019/2020"
Otwarcie ofert: 24.07.2019 r. o godzinie 10:10.
ROZDZIAŁ VII
INFORMACJE O FORMALNOŚCIACH, JAKIE POWINNY ZOSTAĆ DOPEŁNIONE PO WYBORZE OFERTY W CELU ZAWARCIA UMOWY
1. Zamawiający niezwłocznie zawiadomi o wyborze najkorzystniejszej oferty Wykonawców, którzy ubiegali się o udzielenie zamówienia.
2. Zamawiający zawrze umowę w sprawie zamówienia na usługi społeczne w terminie uzgodnionym z Wykonawcą.
3. Jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana będzie uchylał się od zawarcia umowy w sprawie zamówienia na usługi społeczne, Zamawiający wybierze ofertę najkorzystniejszą spośród pozostałych ofert, bez przeprowadzenia ich ponownego badania i oceny.
4. Niezwłocznie po udzieleniu zamówienia Zamawiający zamieszcza na stronie Biuletynu Informacji Publicznej informację o udzieleniu zamówienia na usługi społeczne, podając przedmiot umowy oraz nazwę albo imię i nazwisko podmiotu, z którym zawarł umowę.
5. W razie nieudzielenia zamówienia Zamawiający niezwłocznie zamieszcza na stronie podmiotowej Biuletynu Informacji Publicznej informację o nieudzieleniu zamówienia
ROZDZIAŁ VIII
WZÓR UMOWY
Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana zobowiązany będzie do podpisania umowy stanowiący załącznik nr 5 do niniejszej Ogłoszenia
ROZDZIAŁ IX.
TERMIN ZWIĄZANIA Z OFERTĄ
Termin związania ofertą złożoną w przedmiotowym postępowaniu wynosi 30 dni. Bieg terminu związania z ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert.
ROZDZIAŁ X
SPOSÓB POROZUMIEWANIA SIĘ ZAMAWIAJĄCEGO Z WYKONAWCAMI
1. Zamawiający dopuszcza porozumiewanie się za pomocą faksu i e-maila przy przekazywaniu następujących dokumentów:
1) pytania wykonawców i wyjaśnienia zamawiającego dotyczące treści siwz,
2) wezwanie wykonawcy do wyjaśnienia treści oferty i odpowiedź wykonawcy,
3) wezwanie kierowane do wykonawców na podstawie art. 26 ustawy,
4) wezwanie do udzielenia wyjaśnień dotyczących elementów oferty mających wpływ na wysokość ceny oraz odpowiedź wykonawcy,
5) informacja o poprawieniu oferty na podstawie art. 87 ust. 2 ustawy,
6) oświadczenie wykonawcy w kwestii wyrażenia zgody na poprawienie innych omyłek na podstawie art. 87 ust. 2 pkt 3 ustawy.
7) wezwanie zamawiającego do wyrażenia zgody na przedłużenie terminu związania ofertą oraz odpowiedź wykonawcy,
8) oświadczenie wykonawcy o przedłużeniu terminu związania ofertą,
9) zawiadomienie o wyborze najkorzystniejszej oferty, zgodnie z art. 92 ust. 1 ustawy,
10) zawiadomienie o unieważnieniu postępowania,
11) informacje i zawiadomienia kierowane do wykonawców na podstawie art. 181, 184 i
185 ustawy.
Uwaga: Przy przekazywaniu korespondencji w formie e-mail należy przygotowany i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania wykonawcy dokument zeskanować i przesłać.
4. Jeżeli zamawiający lub wykonawca przekazują ww. oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje faksem albo e-mailem, każda ze stron na żądanie drugiej niezwłocznie potwierdza fakt ich otrzymania. W przypadku przekazywania dokumentów faksem lub e-mailem dowód transmisji danych oznacza, że wykonawca otrzymał korespondencję w momencie jej przekazania przez zamawiającego, niezależnie od ewentualnego potwierdzenia faktu jej otrzymania. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za niesprawne działanie urządzeń wykonawcy.
5. Osobą uprawnioną do bezpośredniego kontaktowania się z wykonawcami jest:
Adam Dyksik tel. 67 258 02 41 wew. 25, e-mail: zamowienia@gminawalcz.pl
ROZDZIAŁ XI
RODO
1. Zgodnie z art. 13 ust 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
a) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Gmina Wałcz
b) kontakt do inspektora danych osobowych: e –mail: sekretaria@gminawalcz.pl
c) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na „ Dożywanie dzieci w placówkach oświatowych na terenie Gminy Wałcz w roku szkolnym 2019/2020 nr postępowania: GK.ZP.271.21.2019 prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego.
d) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy Pzp,
e) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy,
f) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp,
g) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO,
h) posiada Pani/Pan:
- na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących,
- na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych*,
- na podstawie art. 18 RODO prawo do żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO**,
- prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO,
i) nie przysługuje Pani/Panu:
- w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych,
- prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO,
- na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
*Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.
**Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.
Załączniki do pobrania
Specyfikacja istotnych warunków zamówienia | ||||
---|---|---|---|---|
1 | ogłoszenie o usłudze społecznej - dożywanie dzieci.docx (DOCX, 150KB) Po terminie otwarcia ofert |
2019-07-16 09:27:16 | 150KB | 16 razy |
Wynik postępowania | ||||
1 | Ogłoszenie o nieudzieleniu zamówienia.docx (DOCX, 124KB) | 2019-07-26 13:40:40 | 124KB | 280 razy |
Metadane - wyciąg z rejestru zmian
Akcja | Osoba | Data |
---|---|---|
Dodanie dokumentu: | Adam Dyksik | 16-07-2019 09:27:16 |
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: | Adam Dyksik | 16-07-2019 |
Ostatnia aktualizacja: | Adam Dyksik | 06-08-2019 15:20:14 |